nature essay by ralph waldo emerson

King of the Court

Marco Maassen wint KOTC, Marcel Corbet cat b.
Nieuws Clubcompetitieverslag december 2013
Clubcompetitieverslag december 2013
dinsdag 07 januari 2014 19:44

De league-uitslagen van december

De eerste league-wedstrijden van 2014 zijn alweer gespeeld! Tijd om nog even terug te kijken op de laatste wedstrijden van vorig jaar. In sommige poules was het aantal gespeelde wedstrijden wel erg magertjes. Daarvan kunnen we de schuld wel afschuiven op Sinterklaas en de Kerstman. In 2014 gaat iedereen er hopelijk weer met frisse moed tegenaan!

In poule 1 waren er maar liefst twee geblesseerden. De overige drie spelers speelden onderling voor de poulewinst. Mark Nuis en Alex Samshuijzen maakten er een spannende strijd van, die Alex uiteindelijk won met 3-2. Alex werd daarmee poulewinnaar in december. Mark werd tweede en John van Geijtenbeek eindigde op de derde plek.

De spelers in poule 2 maakten er een leuke maand van en speelden allemaal alle wedstrijden. De strijd om de eerste plaats werd uitgevochten door clubkampioen Jasper Wessels en King of the Court Gerard IJdo. Hoewel Gerard in de onderlinge strijd wist te winnen met 3-2, eindigde hij door zijn resultaten tegen de andere spelers op de tweede plaats. Jasper werd poulewinnaar. Danny Nuis en Casper Bierenbroodspot streden om de derde plek. In de onderlinge wedstrijd won Danny met 3-2 en daarmee sleepte hij de derde plek in de wacht. Casper werd vierde en Sjoerd liet zien hoeveel hij overheeft voor zijn klanten door de laatste plaats te bezetten.

Ook poule 3 had te kampen met een blessure-geval. De overige vier spelers gingen ervoor en speelden alle wedstrijden. Menno Struik wist al zijn wedstrijden met overmacht te winnen en is deze maand poulewinnaar. Laurens Govers en Marnix Hendriks speelden om de tweede plaats. Door het onderlinge resultaat van 3-1 voor Marnix, eindigde deze op de tweede plek. Laurens werd derde en Paul Vis eindige op de laatste plaats.

In poule 4 werd de strijd ook uitgevochten door vier spelers. Jeroen Dits wist alles te winnen en eindigde op de eerste plek. Stephan Maaskant werd op twee punten afstand tweede. Geoffrey de Vlaam bezet, ondanks zijn winst op Stephan, de derde plek en Arjen van der Wijst werd vierde.

Grote winnaar in poule 5 was Arjan Kooistra. Hij speelde niet alleen alle wedstrijden, maar wist deze ook nog allemaal te winnen. De nummer 2, Kadir Özer, eindigde op maar liefst 11 punten afstand. Dennis Huisman en Michel Pikard speelden beide maar twee wedstrijden. Met één punt verschil eindigt Dennis op de derde en Michel op de vierde plaats.

Marcel Corbet liet in poule 6 zien dat hij echt véél te laag was ingedeeld, door alle wedstrijden met 3-0 te winnen. Door het overweldigende aantal van 24 punten stijgt hij deze maand met stip naar poule 4. Marcel Oosterlee wist in al dat squashgeweld toch nog 11 punten in de wacht te slepen en eindigt daardoor op de tweede plek. Klaas-Jan Bernouw staat met slechts één punt verschil op de derde plaats en op basis van onderling resultaat eindigde Henk Rijkens met ook 10 punten op de vierde plek. Sharony verloor twee keer nipt en twee keer dik en eindigde als laatste van de poule.

Ook in poule 7 werden de punten onder vier spelers verdeeld. Henk Schroots en Patrick Willer gingen gelijk op. Henk werd op basis van onderling resultaat eerste met 12 punten. Patrick werd met hetzelfde puntenaantal tweede. Met slechts één punt  verschil eindigt Joerek van Gaalen op de derde plaats. Mark Spruit werd vierde.

In poule 8 bleek Henk Schouten onbereikbaar, waardoor geen van de andere spelers zijn wedstrijd tegen Henk speelde. Van de overige vier spelers wist Marcel Frijmuth de meeste punten binnen te slepen. Hij eindigt met 12 punten op de eerste plaats. Dennis Vonk wist ook twee keer te winnen en bezet met 10 punten plek 2. Peter van der Klift werd derde met 7 punten en op slechts 1 punt afstand werd Steven Verseput vierde.

De vier spelers in poule 9 speelden alle wedstrijden. Bryan Pearson won twee keer met 3-0, verloor alleen van Nico Roobol en eindigde als poulewinnaar. Nico twee keer met 3-1 en één keer met 3-2 en werd daardoor tweede. René Visser werd derde en zakte naar de laatste poule. Dit benaderde hij echter positief, want zo zei hij zelf, in het nieuwe jaar kan hij alleen maar stijgen! Dat geldt ook voor Jan van Gils, die in december als laatste eindigde in zijn poule.

In poule 10 werden ook alle wedstrijden gespeeld. Paul Villerius verloor alleen van Sharony, die voor spek en bonen meedeed, en werd daardoor poulewinnaar. Rientz Tackenberg werd met 7 punten tweede en Lynn van den Boomgaard eindigde als derde.

Wil jij niet alleen poulewinnaar worden, maar kans maken op het clubkampioenschap 2014? Schrijf je dan nu in voor de clubkampioenschappen op 2 februari 2014. Er wordt op verschillende niveaus gespeeld, dus iedereen maakt kans op de titel.

Wij wensen iedereen een fantastisch squashjaar!

 

squashbarendrecht.nl
Squashcentrum Barendrecht