mei 28, 2024

Twee initiatieven om het sporten bij een vereniging aantrekkelijker te maken

Voor veel sportclubs is het moeilijk om aan nieuwe leden te komen. Deze twee onderstaande initiatieven kunnen voor jouw vereniging misschien wel nét het verschil maken voor potentiële leden om zich aan te sluiten bij de club. Waar wacht je nog op?

1. Het organiseren van toernooien

Veel sporters vinden het leuk om deel te nemen aan toernooien. Tijdens toernooien ontwikkel je niet alleen je eigen squashspel, tegelijkertijd leer je namelijk ook nieuwe mensen kennen tijdens het spelen van wedstrijden. Zeker tijdens het spelen van een competitieve en eerlijke pot is de kans groot dat mensen vaker tegen dezelfde tegenstanders willen spelen waardoor ze ook vaker bij jouw club komen. Hierdoor zijn je squashbanen veelvuldig in gebruik en is de kans ook groter dat de omzet in de kantine zal gaan stijgen. Vrijwel niets is gezelliger namelijk dan het spelen van een leuke wedstrijd om nog eventjes in de kantine te blijven hangen!

2. Het opzetten van een ‘ladder’

Bij het opzetten van een ‘ladder’ is het de bedoeling dat lager geplaatste spelers op de ranglijst het opnemen tegen spelers die hoger geplaatst zijn op de ladder. Wint de lager geplaatste speler van de tegenstander die hoger op de ‘ladder’ staat? Dan mag de lager geplaatste speler het plekje van de hoger geplaatste speler overnemen. Dit initiatief wordt al bij veel tennis-, squash- en padel verenigingen gebruikt.

Door gebruik te maken van Prestop’s  Infozuil zou je informatie kunnen weergeven in de kantine zodat alle spelers van je vereniging geïnteresseerd raken in deze initiatieven. Daarnaast zou je de infozuilen ook kunnen gebruiken om evenementen die georganiseerd worden bij de club aan te kondigen. Wil je bijvoorbeeld een pub quiz organiseren bij de vereniging? Laat het plaatsen op de zuilen zodat zoveel mogelijk leden zich kunnen aanmelden!